Click Now!

Najnovije vijesti

"Ledena kiša" Slavena Tolja otvorena u spomen-parku Dotrščini

(22.Ruj) Slaven Tolj jedan je od najistaknutijih hrvatskih suvremenih umjetnika. Svoj rad artikulira u više polja umjetnosti, uključujući performans.

  Pročitajte

Opovrgnute informacije o navodnim planovima za napad na sjedište EK-a

(22.Ruj) Europska komisija priopćila je da nema informacija o mogućim prijetnjama, ali je interno odlučila podići sigurnosne mjere na višu razinu.

  Pročitajte

Predstavljeno prvo električno vozilo riječke "Čistoće"

(22.Ruj) Prvo vozilo na električni pogon riječkoga Komunalnog društva "Čistoća" za prikupljanje papira u središtu grada predstavljeno je danas na Korzu.

  Pročitajte

Martina Dalić napušta HDZ: Hrvatska ne može podnijeti još jednu nepripremljenu vladu

(22.Ruj) Smatra i da u ekonomskom timu HDZ-a nema koordinacije, vodstva niti jasnog smjera, što joj pokazuje da pripreme za preuzimanje vlasti neće biti dovoljno odlučne.

  Pročitajte

Uspješno otvaranje Dodiga

(22.Ruj) Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u drugo kolo turnira u Kuala Lumpuru pobjedom nad Austrijancem Jürgenom Melzerom. Sljedeći protivnik mu je pobjednik Umaga Pablo Cuevas.

  Pročitajte

U srijedu pregovori o izmjenama kolektivnog ugovora u zdravstvu

(22.Ruj) Očekuje se da će glavna tema pregovora biti dodaci od 4, 8 i 10 posto po osnovi ostvarenih godina radnog staža.

  Pročitajte

Split: Predao se muškarac koji je prijetio da će se ubiti eksplozijom plina

(22.Ruj) Nakon tri sata mlađeg muškarca koji je prijetio da će se ubiti eksplozijom plina, izveli su ga specijalci. Policija nije upotrijebila sredstva prisile jer se muškarac predao.

  Pročitajte

Grčić: nadzor Europske komisije je redovita procedura

(22.Ruj) Komisija će Vladinu spremnost i volju za provedbu preporuka vidjeti i u nacrtu proračuna za sljedeću godinu.

  Pročitajte

Zwanziger: Katar će ostati bez SP-a 2022.

(22.Ruj) Član Izvršnog odbora FIFA-e Nijemac Theo Zwanziger smatra kako će Katar izgubiti organizaciju Svjetskog prvenstva 2022. zbog problema s velikim vrućinama u toj zemlji.

  Pročitajte

Kickbokseru Gelenčiru četiri godine suspenzije

(22.Ruj) Stegovno vijeće Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping kaznilo je kickboksera Brunu Gelenčira zabranom nastupa od četiri godine, a Luka Jurić je suspendiran na 18 mjeseci.

  Pročitajte

Zemlja će kritični temperaturni prag dosegnuti već za 30 godina

(22.Ruj) Zemlja je suočena s opasnošću drastičnog porasta razine mora i smrtonosnih suša, kažu klimatski stručnjaci.

  Pročitajte

Air France odgađa planirani razvoj diskontnog prijevoznika; vlada zabrinuta

(22.Ruj) Francuska zrakoplovna kompanija Air France odgodila je do prosinca planirani razvoj niskobudžetnog prijevoznika Transavije pod pritiskom štrajka pilota koji je zabrinuo i francusku vladu.Odluku o odgodi objavio je glavni direktor kompanije Alexandre de Juniac na osmi dan štrajka, najduljeg u u Air Franceu od 1998. Prijevoznik dnevno zbog štrajka gubi 15 milijuna eura, a danas je broj letova sveden na 41 posto planiranih. Štrajk bi trebao trajati do petka, što znači da bi se gubitak povezan sa štrajkom do 26. rujna mogao popeti na 180 milijuna eura.Piloti u Air Franceu štrajkaju u znak prosvjeda protiv planova razvoja Transavia France koji leti do turističkih odredišta, posebno na Mediteranu. Strahuju da će kompanija pokušati zamijeniti skupe pilote Air Francea, koji mogu zaraditi i do 250 tisuća eura godišnje, Transavijinim pilotima s osjetno nižim plaćama.Proširenje Transavije sastavni je dio plana koji bi trebao povećati zaradu kompanije, a predviđa udvostručenje broja aviona u Transavijinoj floti do 2017., na 100 aviona. Udvostručen bi trebao biti i broj putnika, na 20 milijuna.U prvoj polovini godine Transavia je zabilježila operativni gubitak od 64 milijuna eura, što je 10 milijuna eura više nego u istom razdoblju lani. Glavni je razlog proširenje Transavije France. Broj putnika uvećan je na godišnjoj razini 6,9 posto.Uprava je danas objavila da je spremna odgoditi do kraja godine planirano formiranje Transavijinih podružnica u Europi kako bi se produbio dijalog s pilotima. Naglasili su ipak da cijeli projekt ne može biti doveden u pitanje, prenosi agencija AFP.Vlada je u nekoliko navrata pozivala na prekid štrajka, pri čemu je premijer Manuel Valls upozorio da je ugrožen imidž drugog gospodarstva eurozone.

  Pročitajte

Nadal otkazao Premijer ligu

(22.Ruj) Španjolac Rafael Nadal zbog zdravstvenih razloga otkazao je nastup na prvoj Međunarodnoj premijer ligi, novom teniskom natjecanju na kojemu će nastupiti i naš Goran Ivanišević.

  Pročitajte

Colin Farrell potvrdio da će glumiti u drugoj sezoni "Pravog detektiva"

(22.Ruj) Irski glumac Colin Farrell potvrdio je da će glumiti u drugoj sezoni hvaljene dramske serije Pravi detektiv (True Detective), prenosi časopis Rolling Stone.

  Pročitajte

Iustitia et pax o referendumu inicijative "U ime obitelji"

(22.Ruj) Komisija Iustitia et pax oglasila se priopćenjem u kojem poziva vjernike da prema vlastitoj spoznaji i savjesti odluče hoće li potpisati zahtjev za pokretanje referenduma.

  Pročitajte